Radyasyon Teknolojisi Nimet Mi? Felaket Mi?
Pandemi Teknolojinin Sektörlere Daha Hızlı Nüfuz Etmesini Sağladı Mı?
Cep Telefonlarının Çocuklara Verdiği Zararlar
Konu Adamı Steve Jobs

Konu Adamı Steve Jobs

Akıllı Tarım Teknolojisi
Işınlanıyorsak Kuantum Evreninde miyiz?
Önceleri Alma Sonraları Elma Şimdi Apple
Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi Nedir Kabul Etmezsek Ne Olur?
Online Para Kazanma

Online Para Kazanma

2021'de Bizi Bekleyen Teknolojiler
Blog Yazarlığı Nasıl Yapılır Kazancı Nedir?
Biyolüminesans Teknolojisi
SIM Kartına Veda eSIM Kartına Merhaba
Kuantum Teknolojisinde Yapay Zeka Schrödinger'in Kedisini Buldu Mu?
Kuantum Fiziği Tam Olarak Nedir
Akıllı Ayna Teknolojisi

Akıllı Ayna Teknolojisi

Hayatın Teknoloji Hali

Hayatın Teknoloji Hali

Çip Bebek Teknolojisi

Çip Bebek Teknolojisi

Siber Suçlar Nedir Ve Siber Suçlardan Nasıl Korunabiliriz?
Hyperloop Teknolojisi İle Saatte 1000 Km Hız
Teknoloji Sizi Ürkütmesin

Teknoloji Sizi Ürkütmesin

Mikro İğne İle Her Enjeksiyon Daha Korkusuz
İletişimde Dijital Platformların Önemi Ve Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Yürümekle Eskimeyen Yollar

Yürümekle Eskimeyen Yollar

Her Teknoloji Bize Yeni Bir Fizik Kuralını Kanıtlar
Teknoloji Ve Hayatımızdaki Yeri
Artık Selfie Çeken Dronelara Gülümseyeceğiz
Teknoloji Karşısında Bir Kedi Gibi Ol
Akıllı Robot Süpürgeler

Akıllı Robot Süpürgeler

Perşembe, Ağustos 5, 2021

İçerik Sağlayıcı Sözleşmesi

İşbu sözleşme www.teknosavar.com (bundan böyle site olarak anılacaktır) alan adı üzerinde yer alan hizmetlerden faydalanacak kişileri ve içerik sağlayıcıları (bundan böyle yazar olarak anılacaktır) kapsamaktadır.

Sözleşme siteye üye olduğunuz anda yürürlüğe girmektedir. Üye olurken sözleşmeyi okuduğunuzu, anladığınızı, tüm hüküm ve maddeleri kabul edip onayladığınızı beyan etmiş sayılırsınız.

1. Sözleşmenin Tarafları ve Konusu

1.1. Sözleşme siteye kaydolan yazarların siteye kaydolma aşamasında elektronik ortamda düzenlenmekte olup, site ile yazarlar arasında gerçekleşmektedir.

1.2. Site: teknosavar.com alan adlı internet sitesinin tüm haklarının sahibi ve içerik sağlayıcısı Netrun Bilişim hizmetleri Tic. Ltd. Şti.’dir.

1.3. Yazar: Sitenin sunduğu avantajları kullanmak suretiyle, hukuken mülkiyetini haiz bulunduğu ve mülkiyet üzerinde tasarrufta bulunabilme hak ve yetkisine sahip olduğu mal ve/veya hizmetleri, diğer site kullanıcılarına yönelik olarak site üzerinden arz eden üyedir.

1.4. Yazar Yönetim Paneli: teknosavar.com alan adı altında yazarlık yapmak için üyelik kaydı yapmış kişilerin Yazar statüsü ile içerik sağlamak amacı ile kullanabilecekleri paneldir.

1.5. Bu sözleşme, üyelik kaydından sonra, teknosavar.com alan adlı internet sitesi ve bu sitenin Yazar yönetim paneli araçlarından yararlanmanın koşullarını, sonuçlarını ve söz konusu üyelik sistemini kullanırken uyulması gereken kuralları; özetle kullanım şartlarını açıklamakta ve “teknosavar.com” ile Yazar arasında bu sözleşmeyle kurulan ilişkinin hüküm ve koşullarını belirlemektedir. Ayrıca, bu sözleşme gizlilik, bilgi güvenliği ve kişisel verilerin korunması ile ilgili olarak Yazarları bilgilendirmek ve uyulması gereken kurallar ile sorumluluklarını açıklamak üzere hazırlanmıştır.

1.6. Bu sözleşme Yazar tarafından dikkatli ve eksiksiz şekilde okunmalıdır. teknosavar.com alan adlı internet sitesi, Üyelik ilişkisi tesis edilerek Yazarlara özel içeriklere ulaşmak suretiyle kullanılabilmesi Yazar tarafından burada belirtilen koşullara uyulduğunun kabul ve taahhüt edilmesi gerekmekte ve buna bağlı olarak, Yazar’ın bu koşulları tamamen kabul ettiği varsayılmakta; buna bağlı olarak Yazar aşağıda yer alan tüm düzenlemeleri, daha sonra hiçbir itiraza mahal vermeyecek şekilde okuduğunu ve kayıtsız, koşulsuz onayladığını kabul ve taahhüt eder.

2. teknosavar.com İnternet Sitesinden Sunulan Hizmetler

2.1.teknosavar.com alan adlı internet sitesi, herhangi bir kişisel bilgi paylaşımı gerektirmeksizin, herkese açıktır. Bununla birlikte sitede yer alan kayıt formunu doldurup sözleşmeyi onaylayan üyelere (Yazar) normal site gezintisinde elde edebileceği bilgilere ilave olarak, internet ortamında içerik yazarak kazanç elde etmenin yanı sıra “teknosavar.com” tarafından belirlenecek ek hizmetler sunulmakta ve Yazarlar bu hizmetlerden ücretsiz bir şekilde yararlanmaktadır.

3. Üyelik Prosedürü

3.1. teknosavar.com alan adlı internet sitesine üye olmak isteyen kişiler, kayıt formunda ve profil sayfasında yer alan (ad, soyad, email adresi, meslek bilgisi, yazarlık deneyimi, günlük online süresi, sahip olduğu blog veya web site adresi, bilgi sahibi olduğu alanlar, içerik yazabileceği diğer diller, ödeme alacağı banka hesap bilgileri) bilgileri girecek, kayıt formunda “üye” tarafından belirlenen e-posta ve şifre ile giriş yapabilecektir.

Ardından sitede yer alan; “teknosavar.com internet sitesi üyelik sözleşmesini ve kişisel verilerin kaydı ve korunması kurallarını okudum, kabul ediyorum. Bu çerçevede, Tarafıma ticari elektronik ileti gönderilmesine ve siteye üye olmak üzere ilettiğim kişisel bilgilerin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca, kaydedilmesi, işlenmesi, aktarılması ve üçüncü kişilerle paylaşılmasına açıkça onay veriyorum.” Sözleşme maddesini de kabul etmektedir.

3.2 Formdaki bilgiler eksiksiz şekilde doldurulduktan sonra kaydolan üyeler “Aday Yazar” statüsüne geçmektedir. Yazarlığının değerlendirilmesi ve yazar olabilmesi için makale gönderebileceği Yazar Yönetim Paneline erişim kazanır. Yazar olmak için sitede İçerik Sağlayıcı Koşullarında belirtilen kriterlerine uygun bir makale göndermelidir. Gönderilen makale site editörleri tarafından değerlendirildikten sonra Yazar statüsü verilmektedir. Onay alamayan Aday Yazarların üyelikleri tamamlanmamış sayılır. Site editörleri makaleleri onaylama ya da onaylamama hakkını saklı tutar.

3.3 Yazar statüsü kazanan üyeler, profillerindeki eksik bilgileri doldurmakla yükümlüdür. Kazanç elde edebilmek için 18 yaşını doldurmak gerekmektedir. İş bu sözleşme ile Yazar 18 yaşından büyük olduğunu kabul ve taahhüt etmektedir.

3.4 Şifre sadece üye tarafından bilinir. Şifrenizi unutmanız durumunda Yazar Yönetim Paneli ana sayfasında şifremi unuttum bölümünden şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Şifrenin koruması üyenin ve yazarın sorumluluğundadır.

4. Yazar’ın Yükümlülükleri

4.1. Yazar 2 nci maddede yazılı hizmetlerden yararlandığı sırada, Kayıt Formunda verdiği bilgilerin doğru olduğunu ve bu bilgilerin (şifre unutma gibi) hatalı veya noksan girilmesinden doğacak zararlardan dolayı sorumluluğun kendisine ait olduğunu, bu hallerde Üyeliğinin sona ereceğini kabul ve taahhüt etmektedir.

4.2. Yazar, Yazar Yönetim Panelini kullanarak oluşturduğu makaleler ve yazı içeriklerinin telif hakkının Netrun Bilişim hizmetleri Tic. Ltd. Şti.’ ye ait olduğunu, fikri mülkiyet hukuku kapsamında korunduğunu, içeriği dağıtmayacağını, yayınlamayacağını, pazarlamayacağını kabul eder.

4.3 Yazar, Yazar Yönetim Panelini kullanarak oluşturduğu makalelerin orijinal olduğunu, bizzat kendisinin yazdığını, herhangi bir intihal bulunmadığını ya da başka bir içerikten kopyalanmadığını kabul eder. Söz konusu makalede yer alan fikir ve düşünceler Yazar’a aittir. Başka internet siteleriyle ya da üçüncü kişilerle ihtilaflı duruma getirecek ya da Türkiye Cumhuriyeti yasalarında suç kapsamında yer alan herhangi bir söylem ve ifade içermediğini kabul eder. Bu durumlardan kaynaklanabilecek hukuka aykırı durum oluşursa, bunun hukuki ve ceza, sorumluluklarını üzerine aldığını kabul ve taahhüt eder.

4.4. Yazar teknosavar.com alan adlı web sitesi için makale ya da içerik yazar ve karşılığında kazanç elde eder. Üye yazdığı içeriklerin tamamen özgün, kendi tarafından yazmış olduğunu, yazım ve imla kurallarına ve açıklama kısmında istenilen yapıya uygun şekilde hazırladığını kabul ve taahhüt eder. Yazar tarafından içerikler içerisinde bu gerekliliklerin yerine getirilmediği taktirde üyeliğinin sona erebileceğini, içeriğin kabul edilmeyeceğini peşinen kabul ve taahhüt eder. Bu haller kapsamında “teknosavar.com”dan hiçbir hak ve maddi çıkar talep etmeyeceğini kabul ve beyan eder.

4.5. Yazar, yazar olduğu süre boyunca forum, portal, reklam, sikayetvar.com ve türevi sitelerde “teknosavar.com” hakkında olumsuz yazı, bildiri, hizmet kötüleyici metin ve dijital hiçbir materyal paylaşmayacağını, tespiti durumunda taktirde Yazara tebliğ edildikten 3 iş günü içerisinde kaldıracağını kabul ve beyan etmektedir. Bu haller kapsamında “teknosavar.com”un uğrayacağı tüm zararı karşılamayı kabul ve taahhüt eder.

4.6. Yazar destek ve yardım gibi konular için sadece Yazar Yönetim Panelindeki Destek bölümünü kullanabilir.

4.7. Yazar yazdığı ve editörler tarafından onaylanan ve yayınlanan yazıları için Yazar Yönetim Panelinde belirtilen kriterler çerçevesinde kazanç elde eder. Yazarlık seviyesine göre belirtilen sürece uygun bir şekilde para çekme talebi hakkına sahiptir. Bu süre içerisinde 1 kez para çekme talebinde bulundu ise “para çekme talebi” tamamlanmadan ikinci para çekme talebini oluşturamaz. Para çekme talebi oluşturmak istediğinde mevcut olan para çekme talebinin tamamlanmasını beklemelidir.

4.8. Yazar ödeme alabilmek için ödeme alt limiti olan kesinleşmiş kazancı 20.00 TL’yi geçmesi gerektiğini, para çekme talebinde bulunması gerektiğini ve banka bilgilerinin Yazar ad soyad ile uyumlu, doğru ve eksiksiz olması gerektiğini kabul ve beyan eder. Yazarın bu şartlardan herhangi birisini yerine getirmediği taktirde para çekme talebinde bulunamaz ve kesinleşmiş kazancı bir sonraki aya devreder.

4.9. Yazar ödeme bilgilerini eksik veya yanlış girdiği taktirde doğabilecek tüm zararlardan kendisinin sorumlu olduğunu kabul ve taahhüt etmektedir. Yazar sadece kayıt aşamasında verdiği Ad, Soyad bilgileri ile uyumlu olan bir banka hesabına ödeme alabileceğini, kabul ve beyan eder.

4.10. Yazar üyeliğini tek taraflı olarak iptal ettirse bile, bu iptal işleminden önce, üyeliği sırasında oluşturduğu yazılardan ve işlemlerden sorumlu olacağını kabul ve taahhüt etmektedir.

4.11. Yazar istediği zaman teknosavar.com ile arasında gerçekleşen sözleşmeyi tek taraflı olarak iptal edebilir. Yazar hesabını iptal etmek istediği talep ettikten sonra 10 (on) gün içerisinde feshedilmiş kabul edilir. Sözleşmeyi feshederseniz ve kesinleşmiş kazancınız 20,00 (Yirmi) TL’ye ulaşmışsa ve bu eşiği aşıyorsa, kesinleşmiş kazancınız sözleşme feshinizi bildirdiğiniz günden sonraki ödeme zamanında ödemeniz yapılır. Eğer sözleşme fesheden Yazar kesinleşmiş kazancı 20,00 (Yirmi) TL’ye ulaşmamış ise ödenmeden kalacağını, tüm kazançlarından feragat ettiğini ve haklarını Netrun Bilişim hizmetleri Tic. Ltd. Şti.’ye devrettiğini peşinen kabul ve beyan eder.

4.12. Yazar, “teknosavar.com” internet sitesine üye olmakla ve içerik üretmekle bu yönde bir rıza göstermiş ve onay vermiş sayılır. Yazar, “teknosavar.com” üzerinde üretilen içerikler karşılığında belirtilen fiyatlar dışında telif ve benzeri hiçbir ücret veya hak talep etmeyeceğini peşinen kabul ve taahhüt eder.

5. Netrun Bilişim Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.’nin Hakları

5.1. Bu kapsamda, Netrun Bilişim hizmetleri Tic. Ltd. Şti., bu Sözleşmenin konusu olan hizmetlerin kapsamını, içeriğini herhangi bir zamanda değiştirme ve sunulan hizmetleri eksiltme/artırma ya da tamamen durdurma konusunda münhasır tek yetkilidir. Sistemin geçici bir süre askıya alınması ya da hizmetlerin kısmen veya tamamen durdurulmasından dolayı Netrun Bilişim hizmetleri Tic. Ltd. Şti.’nin üyelerine veya üçüncü şahıslara karşı hiçbir sorumluluğu ya da taahhüdü bulunmamaktadır.

5.2. Netrun Bilişim hizmetleri Tic. Ltd. Şti., Yazar tarafından sisteme yüklenen içerikleri silme, düzenleme, değiştirme, yayın, ticari, tanıtım, reklam, pazarlama ve duyuru amacı ile yayınlama hakkına sahiptir. teknosavar.com sistemi Netrun Bilişim hizmetleri Tic. Ltd. Şti. tarafından uygun görülecek başka bir alan adına taşıma yetkisine sahiptir. Yazar teknosavar.com internet sitesine üye olmakla bu yönde bir rıza göstermiş ve açıkça onay vermiş sayılır. Bu hallerde Yazar, Netrun Bilişim hizmetleri Tic. Ltd. Şti. den telif ve benzeri hiçbir ücret veya hak talep etmeyecektir. Netrun Bilişim hizmetleri Tic. Ltd. Şti. Yazar işlemleri için bazı verileri (ip, lokasyon, üyelik tarih saat, işletim sistemi, tarayıcı) kayıt altına alma, takip etme, inceleme, saklama haklarına sahiptir.

5.3. teknosavar.com alan adlı internet sitesinin, tasarımına ve yazılımına ilişkin hakların izinsiz kullanımı (işleme, çoğaltma, yayma, temsil, umuma arz, işaret ses ve/veya örüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim ve yeniden iletim) ile, bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü izinsiz ifşa ve kullanım, fikri ve sınai mülkiyet haklarının ihlali anlamına gelecektir.

5.4. Netrun Bilişim hizmetleri Tic. Ltd. Şti., ileride doğacak teknik zaruretler ve mevzuata uyum amacıyla Yazarlara bilgi vermek zorunda olmadan bu Sözleşmenin ya da kullanım şartlarının uygulamasında ve içeriğinde değişiklikler yapabileceği gibi mevcut maddelerini değiştirebilir, Sözleşmeyi iptal edebilir veya Sözleşmeye yeni maddeler ilave edebilir. Yazarlar güncel sözleşmeyi her zaman Yazar Yönetim Panelinde bulabilir ve okuyabilir. Hizmetler ile ilgili değişiklikler site içerisinde duyurulacak ve gerektiğinde Yazarın hizmetlerden yararlanabilmesi için Sözleşme değişiklikleri ile ilgili butonu tıklamak suretiyle değişikliklerin onaylaması istenecektir.

5.5. Netrun Bilişim hizmetleri Tic. Ltd. Şti. Yazarların 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (bundan böyle “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” olarak anılacaktır) uyarınca ilettikleri açık rızaya ve onaya dayalı olarak, teknosavar.com alan adlı internet sitesi üzerinden Yazarlar tarafından kendisine iletilen bilgileri işleyebilir, bir veri tabanı üzerinde tasnif edip muhafaza edebilir. “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na aykırı şekilde, üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmayacak, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmayacaktır.

5.6. Netrun Bilişim hizmetleri Tic. Ltd. Şti. Yazar bilgilerini aşağıda belirtilen koşullardan birinin ya da hepsinin gerçekleşmesi halinde ilgili resmi merciler ile paylaşma hakkına sahiptir:

a) Resmi makamlardan “Yazara” yönelik suç duyurusu ya da resmi soruşturma talebi gelmesi durumunda,

b) “Yazarın” sistemin çalışmasını engelleyecek bir sabotaj ya da saldırı yaptığının tespit edilmesi durumunda,

c) Üyeliği Sözleşmede belirtilen sebeplerden dolayı iptal edilmiş bir “Yazarın” yeniden Yazar olarak sözleşme ihlalini tekrarlaması durumunda,

d) “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” nun gerektirmesi halinde.

6. Uygulanacak Hükümler

Bu Sözleşmeyle ilgili olarak çıkabilecek ihtilaflarda öncelikle bu sözleşmedeki hükümler, hüküm bulunmayan hallerde ise Türk Kanunları (6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, Marka, Patent, Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım Haklarının Korunması ile ilgili kanun hükmünde kararnameler, “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” ve hâlihazırda yürürlükte olan ilgili her türlü mevzuat hükümleri) uygulanacaktır.

7. Yetkili Mahkeme ve İcra Daireleri

Bu Sözleşmenin uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlıkların çözümünde İzmir Mahkemeleri ile İcra Müdürlükleri yetkili olacaktır.

8. Fesih

Netrun Bilişim hizmetleri Tic. Ltd. Şti., “Yazarın” bu koşullar dâhilinde belirtilen hükümlere ve uygulama içinde yer alan kullanıma ve hizmetlerine ilişkin benzeri kurallara aykırı hareket etmesi durumunda; “Sözleşme”yi tek taraflı olarak feshedebilecektir. Ayrıca, Yazar, bu “Sözleşme” yi dilediği zaman feshetme, “ Üye”liğini sona erdirme ve bu Sözleşme kapsamında verdiği kişisel bilgilerinin, silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini talep edebilir.